fbpx
enfisvTERVETULOA! VÄLKOMMEN! WELCOME!
  
enfisvTERVETULOA! VÄLKOMMEN! WELCOME!
  

Aava Kerttus

KÄRA FAMILJEMEDLEMMAR

Djuren bor på vår gård tillsammans med oss året runt, och det är vi i familjen som sköter om deras välmående. En del av djuren är hittedjur eller såna som behövt byta hem, medan andra helt enkelt bara kommit för att få spendera sina sista, lugna pensionsdagar hos oss. Nu som då föds det även lamm och kalvar på vår gård, som får lära känna världen i trygg vård av sina mödrar. Vi tar också hand om föräldralösa, övergivna eller på annat sätt övergivna djur, som vi tar hand om med våra kunders hjälp.

Vår gård lever i takt med årstiderna och djuren, och det finns ingen dag som är den andra lik. Besöker du oss flera gånger kommer du troligtvis träffa på både gamla och nya djurvänner.

GLÄDJE, LIV OCH VÄLMÅENDE!

Alla kunder är viktiga för oss. Om du inte har möjlighet att komma till oss, så kommer vi till dig. Du kan boka våra uppmärksamhetskrävande, folk-vana besöksstjärnor hem till er, just för er eller ert evenemang, eller varför inte överraska en vän genom ett överraskningsbesök av oss?

Våra besöksstjärnor

Djuren som gör besök

SIRPA

Får

Sirpa, allas älskade får född 2012, är en erfaren veteran när det kommer till djurbesök. Sirpa går i grimma även inomhus och får ingen panik. Sjukhusbäddar, rullstolar, skakande händer, oavsiktliga grepp, passionerade kramar eller skrik av glädje stör inte Sirpa så länge hon erbjuds kärlek och mänskligt kamratskap.

Surusilmä

Får

Livets första ögonblick var svåra för Surusilmä, men denna kämpe överlevde med hjälp av människors omvårdnad och förblev ett flasklamm. Surusilmä är en garanterad favorit bland barn, livlig och lekfull, ett människokärt får som föddes i april 2020 och leker tillsammans med barnen i sandlådan. Till rasen är hon 50% oxford down, 50% finskt får… Men enligt oss är hon snarare 100% hund.

PIRJO & PIPSA

Get-systrar

Ett get-syskonpar från 2018. Vart än den ena går, följer den andra efter… Ibland grälar vi så som syskon hör till, men utan den ene lämnar den andra efter. Om ni vill ha fart och fläkt, full fart framåt, då är Pirjo & Pipsa valet för er. Människovänliga, get-systrar som går i grimma.

MYY

Get

Någon har rymt… Vem kan det vara om inte Myy! Denna get tycker alltid att gräset är grönare på andra sidan staketet, ingen skillnad om det är sommar eller vinter… Den vänliga, i grimma gående, flyktmästaren hålls dock alltid på plats så länge det finns mat… Är du redo med godbitar? Då är Myy redo för besök!

Pyry-kana & Co

Höns

Pyry är den äldsta och mest besöks vana hönan på vår gård. Denna fräcka korsning mellan brahman och silkeshöna trivs i knät och att strykas, vilket är rätt sällsynt för en höna. Pyry är lugn och harmonisk och hålls lös även på främmande platser. Denna höna tar alltid sina vänner med på besök,  silkeshönorna Klaara och Serafiina, brahman Mörölmiina eller någon ung och ny ”elev”. Hönsen gör besök i grupper i sällskap av ca 3-5 hönor.

Pupu Pullava,
Nappi & Töpö

Kaniner

Mysiga pälsar och sniffande näsor. Kaniner är garanterade favoriter bland barnen, och kanske även bland de vuxna. Pupu Pullava är en gosig matnjutare, Nappi knycker bara godsakerna och Töpö har inget emot att vara kopplad även i en sele. Kaninerna besöker er i en hage, vart barnen kan gå in för att klappa dem.

Kimi

Shetlandsponny

Shetlandsponnyn Kimberly är av årsmodell -95. Men någon uppstoppad mullvad är detta sto dock inte trots sin ålder, utan Kimi gillar att arbeta och är i sitt esse när barn under skolåldern leder henne i grimskaft. Någon Kimi Räikkönen -fart går hon dock inte i, utan går så pass lugnt att även en ovan passagerare håller sig kvar på ryggen.

Hupu, Tupu,
Lupu & SVARTA-ANKAN

Ankor

Fyra små ankor gick för att leka… Nej, för ett besök …. Aava Kerttu Kotitilas ankor, Tupu, Hupu, Lupu och svarta fåret, nej ankan, bjuder mer än gärna på glada stänk och roliga lekar i vattnet!