fbpx
TERVETULOA! VÄLKOMMEN! WELCOME!
FI | SV | EN      

Aava Kerttus

KÄRA FAMILJEMEDLEMMAR

Djuren bor på vår gård tillsammans med oss året runt, och det är vi i familjen som sköter om deras välmående. En del av djuren är hittedjur eller såna som behövt byta hem, medan andra helt enkelt bara kommit för att få spendera sina sista, lugna pensionsdagar hos oss. Nu som då föds det även lamm och kalvar på vår gård, som får lära känna världen i trygg vård av sina mödrar. Vi tar också hand om föräldralösa, övergivna eller på annat sätt övergivna djur, som vi tar hand om med våra kunders hjälp.

Vår gård lever i takt med årstiderna och djuren, och det finns ingen dag som är den andra lik. Besöker du oss flera gånger kommer du troligtvis träffa på både gamla och nya djurvänner.

GLÄDJE, LIV OCH VÄLMÅENDE!

Alla kunder är viktiga för oss. Om du inte har möjlighet att komma till oss, så kommer vi till dig. Du kan boka våra uppmärksamhetskrävande, folk-vana besöksstjärnor hem till er, just för er eller ert evenemang, eller varför inte överraska en vän genom ett överraskningsbesök av oss?

Våra besöksstjärnor

Djuren som gör besök

SIRPA & EMILIA

Får

Sirpa, allas älskade får född 2012, är en erfaren veteran när det kommer till djurbesök. Sirpa och Sirpas dotter Emilia går i grimma även inomhus och får ingen panik. Sjukhusbäddar, rullstolar, skakande händer, oavsiktliga grepp, passionerade kramar eller skrik av glädje stör inte Sirpa och Emilia så länge hon erbjuds kärlek och mänskligt kamratskap.

Surusilmä & Tarja

Får

 Till rasen är Suru och Tarja 50% oxford down, 50% finskt får… Men enligt oss är dom snarare 100% hundar.

PIRJO & PIPSA

Get-systrar

Ett get-syskonpar från 2018. Vart än den ena går, följer den andra efter… Ibland grälar vi så som syskon hör till, men utan den ene lämnar den andra efter. Om ni vill ha fart och fläkt, full fart framåt, då är Pirjo & Pipsa valet för er. Människovänliga, get-systrar som går i grimma.

GINI

Irländsk varghund

Världens snällaste och största hund.

Pyry-kana & Co

Höns

Pyry är den äldsta och mest besöks vana hönan på vår gård. Denna fräcka korsning mellan brahman och silkeshöna trivs i knät och att strykas, vilket är rätt sällsynt för en höna. Pyry är lugn och harmonisk och hålls lös även på främmande platser. Denna höna tar alltid sina vänner med på besök,  silkeshönorna Klaara och Serafiina, brahman Mörölmiina eller någon ung och ny ”elev”. Hönsen gör besök i grupper i sällskap av ca 3-4 hönor.

Alfons, Nappi & Töpö

Kaniner

Mysiga pälsar och sniffande näsor. Kaniner är garanterade favoriter bland barnen, och kanske även bland de vuxna. Alfons är en gosig matnjutare, Nappi knycker bara godsakerna och Töpö har inget emot att vara kopplad även i en sele. Kaninerna besöker er i en hage, vart barnen kan gå in för att klappa dem.

Red Bull & Lucky Luke

ull lamor

Spray, Luis, Darra och Baldur

Alpackor