fbpx
enfisvTERVETULOA! VÄLKOMMEN! WELCOME!
  

Aava Kertun

Rakkaat perheenjäsenet

Eläimet asuvat tilalla kanssamme ympäri vuoden ja niiden hyvinvoinnista vastaa koko perhe. Osa eläimistä on löytöeläimiä tai kodinvaihtajia, osa taas on tullut viettämään lokoisia eläkepäiviä. Välillä tilallamme syntyy kilejä, karitsoita ja vasikoita, jotka saavat tutustua maailmaan emiensä hoivassa. Majoitamme myös orvoksi jääneitä, hylättyjä tai muusta syystä jo emästään vieroitettuja eläimiä, joita hoidamme asiakkaiden avustuksella.

Tilamme elää vuodenaikojen ja eläinten tahdissa eikä kahta täysin samanlaista päivää ole. Vieraillessasi useamman kerran löydät sekä vanhat eläintutut kuin uusiakin ystäviä tasaiseen tahtiin.

iloa, eloa ja oloa!

Kaikki asiakkaat ovat meille tärkeitä. Jos et pääse meille, me tulemme teille. Voit varata siliteltävät, ihmisiin tottuneet vierailijatähtemme paikan päälle, juuri sinun luoksesi tai tapahtumaasi, tai vaikkapa ilahduttaa yllätyskäynnillä ystävääsi!

Vierailevat tähtemme

Eläinvierailuja tekevät eläimet

SIRPA

Lammas

Kaikkien rakastama lammasmuori Sirpa on 2012 syntynyt suomenlammasuuhi, eläinvierailujen kokenut konkari. Sirpa kulkee riimussa vaikka sisätiloissa eikä turhia hätkähdä. Sairaalasängyt, pyörätuolit, vapisevat kädet, tahattomat tarrautumiset, kiihkeät halaukset tai ilon kiljahdukset eivät Sirpaa haittaa kunhan tarjolla on rakkautta, rapsutuksia ja ihmisseuraa.

Surusilmä

Lammas

Surusilmän alkutaival oli vaikea, mutta tämä taistelija selvisi elämään ihmisten avustuksella ja jäi tuttipullokaritsaksi. Surusilmä on lasten taattu suosikki, eloisa ja leikkisä, ihmisiinleimaantunut huhtikuussa 2020 syntynyt lammas, joka leikkii lasten kanssa samalla hiekkalaatikolla. Rodultaan 50%:sesti oxford down, 50%:sesti suomenlammas… Mutta omasta mielestään 100%:sesti koira.

PIRJO & PIPSA

Vuohisisarukset

Vuohisisarukset vuosimallia 2018 vailla vertaa. Mitä toinen edellä, sitä toinen perässä. Välillä kinastellaan kuten sisarusten kuuluukin, mutta ilman toista ei lähde toinenkaan. Sanonta, jos sulla ei muuta harmia ole, hanki itsellesi kuttu, pitää paikkansa. Mikäli haluat vauhtia, menoa ja meininkiä, on valintasi Pirjo&Pipsa. Ihmisille ystävälliset, riimussa talutettavat kuttukaksoset.

MYY

Kuttu

Joku on karannut… kukapa muu kuin Myy! Tämän kutun mielestä ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, aina, oli sitten kesä tai talvi…. Ystävällinen, riimussa talutettava karkaamisen mestari on kuitenkin paikalla aina kun on ruokaa tarjolla… Onko sinulla herkkupussit valmiina? Myy on valmis vierailulle!

Pyry-kana & Co

Kanat

Pyry on tilamme vanhin ja eniten eläinvierailuja tehnyt kana. Tämä poskipartainen brahman ja silkkikanan risteytys viihtyy sylissä ja silitettävänä, mikä on kanalle harvinaista. Pyry on rauhallinen ja sopuisa ja pysyy vapaana vieraassakin paikassa. Pyry ottaa vierailulle kuitenkin aina kaverit mukaan! Mm. Klaara- tai Serafiina-silkkikanan, Mörölmiina-brahman tai jonkun nuoren ja uuden ”oppilapsen”. Kanat vierailevat 3-5 yksilön porukoissa.

Pupu Pullava, Nappi & Töpö

Puput

Pehmeät turkit ja nuuskuttavat nenät. Puput ovat lasten, ja miksei aikuistenkin, takuuvarmat suosikit. Pupu Pullava on silistyskesy herkkusuu, Nappi käy napaamassa vain herkut ja Töpö viihtyy vaikka valjaissa talutettavana. Puput vierailevat isossa aitauksessa, jonne myös lapset pääsevät niitä silittämään.

Kimi

Shetlanninponi

Shetlanninponi Kimberly on jo vuosimallia -95. Mikään pystyynkuollut muori tämä tamma ei kuitenkaan ole, vaan Kimi tykkää tehdä töitä ja on parhaimmillaan talutusratsastuksessa alle kouluikäisille lapsille. Ihan Kimi Räikkösen tahtiin ei silti mennä vaan rauhallisesti kävellen niin että tottumatonkin matkustaja pysyy selässä.

Hupu, Tupu,
Lupu & Musta-Ankka

Ankat

Neljä pientä ankkaa lähti leikkimään… eikun vierailulle…. Vedellä läträystä ja loisketta, iloista kaakatusta ja vaapuntaa tarjoaa teille Aava Kertun Kotitilan ankat, Tupu, Hupu, Lupu ja Musta Lammas eikun ankka.