fbpx
enfisvTERVETULOA! VÄLKOMMEN! WELCOME!
  

Aava Kertun

Rakkaat perheenjäsenet

Eläimet asuvat tilalla kanssamme ympäri vuoden ja niiden hyvinvoinnista vastaa koko perhe. Osa eläimistä on löytöeläimiä tai kodinvaihtajia, osa taas on tullut viettämään lokoisia eläkepäiviä. Välillä tilallamme syntyy kilejä, karitsoita ja vasikoita, jotka saavat tutustua maailmaan emiensä hoivassa. Majoitamme myös orvoksi jääneitä, hylättyjä tai muusta syystä jo emästään vieroitettuja eläimiä, joita hoidamme asiakkaiden avustuksella.

Tilamme elää vuodenaikojen ja eläinten tahdissa eikä kahta täysin samanlaista päivää ole. Vieraillessasi useamman kerran löydät sekä vanhat eläintutut kuin uusiakin ystäviä tasaiseen tahtiin.

ALPAKKAPATIKAT

Koe jotain uniikkia maailmanperintöalueen sydämessä!

Kierrämme kauniin Bodvattnet runt -luontopolun, n.4km, ihmisiin tottuneiden alpakoiden seurassa rauhalliseen tahtiin maisemista nauttien. Retken lopuksi on mahdollisuus käydä myös Saltkaret -näköalatornissa ja ruokailla ravintola Salterietissä tai ostaa piknikkassi mukaan.

Vierailevat tähtemme

Eläinvierailuja tekevät eläimet

SIRPA

Lammas

Kaikkien rakastama lammasmuori Sirpa on 2012 syntynyt suomenlammasuuhi, eläinvierailujen kokenut konkari. Sirpa kulkee riimussa vaikka sisätiloissa eikä turhia hätkähdä. Sairaalasängyt, pyörätuolit, vapisevat kädet, tahattomat tarrautumiset, kiihkeät halaukset tai ilon kiljahdukset eivät Sirpaa haittaa kunhan tarjolla on rakkautta, rapsutuksia ja ihmisseuraa.

Surusilmä

Lammas

Surusilmän alkutaival oli vaikea, mutta tämä taistelija selvisi elämään ihmisten avustuksella ja jäi tuttipullokaritsaksi. Surusilmä on lasten taattu suosikki, eloisa ja leikkisä, ihmisiinleimaantunut huhtikuussa 2020 syntynyt lammas, joka leikkii lasten kanssa samalla hiekkalaatikolla. Rodultaan 50%:sesti oxford down, 50%:sesti suomenlammas… Mutta omasta mielestään 100%:sesti koira.

PIRJO & PIPSA

Vuohisisarukset

Vuohisisarukset vuosimallia 2018 vailla vertaa. Mitä toinen edellä, sitä toinen perässä. Välillä kinastellaan kuten sisarusten kuuluukin, mutta ilman toista ei lähde toinenkaan. Sanonta, jos sulla ei muuta harmia ole, hanki itsellesi kuttu, pitää paikkansa. Mikäli haluat vauhtia, menoa ja meininkiä, on valintasi Pirjo&Pipsa. Ihmisille ystävälliset, riimussa talutettavat kuttukaksoset.

SPRAY, DARRA, BALDUR

Alpakat

Katseiden kääntäjät valmiina hommiin. Lammas, kameli ja hevonen samassa paketissa… vai onko sittenkään? Alpakat ovat ainutlaatuisia ja herkkiä eläimiä. Et voi mennä niiden luokse, mutta kesyt alpakkamme tulevat sinun luoksesi ja niiden uljasta ulkomuotoa voisi ihailla vaikka koko päivän. Herkut sujahtavat nopeasti kämmeneltä uteliaasti hamuilevien huulten väliin ja vessahädän iskiessä tarpeet tehdään sovittuun paikkaan. Silityksestä ja kosketuksesta alpakat eivät kuitenkaan piittaa.

BRAHMAT JA SILKIT

Kanat

Brahma- ja silkkikanat vierailevat 3-4 kanan porukoissa. Hilma ja Petronella ovat jo tottuneita sylikanoja. Sen sijaan nuorempi polvi tyytyy vierailuilla nokkimaan herkkupaloja kädestä ja etsimään aarteita maasta. Onpas jokus jokunen kana munankin pyöräyttänyt vierailun päätteeksi.

Alfons, Pullava ja Töpö

Puput

Pehmeät turkit ja nuuskuttavat nenät. Puput ovat lasten, ja miksei aikuistenkin, takuuvarmat suosikit. Pupu Pullava on silistyskesy herkkusuu, Alfons pörröinen angorakani ja Töpö vauhdikas hurmuri. Puput vierailevat isossa aitauksessa, jonne myös lapset pääsevät niitä silittämään.

Kimi

Shetlanninponi

Shetlanninponi Kimberly on jo vuosimallia -95. Mikään pystyynkuollut muori tämä tamma ei kuitenkaan ole, vaan Kimi tykkää tehdä töitä ja on parhaimmillaan talutusratsastuksessa alle kouluikäisille lapsille. Ihan Kimi Räikkösen tahtiin ei silti mennä vaan rauhallisesti kävellen niin että tottumatonkin matkustaja pysyy selässä.

Hupu ja Tupu

Ankat

Kaksi pientä ankkaa lähti leikkimään… eikun vierailulle…. Vedellä läträystä ja loisketta, iloista kaakatusta ja vaapuntaa tarjoaa teille Aava Kertun Kotitilan ankat Tupu ja Lupu.