fbpx
TERVETULOA! VÄLKOMMEN! WELCOME!
FI | SV | EN      

Aava Kertun

Rakkaat perheenjäsenet

Tilallamme asustaa 14 eri eläinlajia ja noin 60 eläinyksilöä. Eläimet asuvat tilalla kanssamme ympäri vuoden ja niiden hyvinvoinnista vastaa koko perhe. Osa eläimistä on löytöeläimiä tai kodinvaihtajia, osa taas on tullut viettämään lokoisia eläkepäiviä. Välillä tilallamme syntyy kilejä, karitsoita ja vasikoita, jotka saavat tutustua maailmaan emiensä hoivassa. Majoitamme myös orvoksi jääneitä, hylättyjä tai muusta syystä jo emästään vieroitettuja eläimiä, joita hoidamme asiakkaiden avustuksella.

Tilamme elää vuodenaikojen ja eläinten tahdissa eikä kahta täysin samanlaista päivää ole. Vieraillessasi useamman kerran löydät sekä vanhat eläintutut kuin uusiakin ystäviä tasaiseen tahtiin.

ALPAKKAPATIKAT

Koe jotain uniikkia maailmanperintöalueen sydämessä!

Kierrämme kauniin Bodvattnet runt -luontopolun, n.4km, ihmisiin tottuneiden alpakoiden seurassa rauhalliseen tahtiin maisemista nauttien. Retken lopuksi on mahdollisuus käydä myös Saltkaret -näköalatornissa ja ruokailla ravintola Salterietissä tai ostaa piknikkassi mukaan.

Vierailevat tähtemme

Eläinvierailuja tekevät eläimet

SIRPA & EMILIA

Lampaat

Kaikkien rakastama lammasmuori Sirpa on 2012 syntynyt suomenlammasuuhi ja Sirpan tytär Emilia vuosimallia 2016. Kumpikin eläinvierailujen kokeneita konkareita. Sirpa ja Emilia kulkevat riimussa vaikka sisätiloissa eivätkä turhia hätkähdä. Sairaalasängyt, pyörätuolit, vapisevat kädet, tahattomat tarrautumiset, kiihkeät halaukset tai ilon kiljahdukset eivät Sirpaa ja Emiliaa haittaa kunhan tarjolla on rakkautta, rapsutuksia ja ihmisseuraa.

Surusilmä & Tarja

Lampaat

Surusilmä (synt. 2020) ja Tarja (synt.2021) ovat rodultaan 50%:sesti oxford down ja 50%:sesti suomenlammas… Mutta omasta mielestään 100%:sesti koiria.

PIRJO & PIPSA

Vuohisisarukset

Vuohisisarukset vuosimallia 2018 vailla vertaa. Mitä toinen edellä, sitä toinen perässä. Välillä kinastellaan kuten sisarusten kuuluukin, mutta ilman toista ei lähde toinenkaan. Sanonta, jos sulla ei muuta harmia ole, hanki itsellesi kuttu, pitää paikkansa. Mikäli haluat vauhtia, menoa ja meininkiä, on valintasi Pirjo&Pipsa. Ihmisille ystävälliset, riimussa talutettavat kuttukaksoset.

SPRAY, DARRA, BALDUR JA LUIS

Alpakat

Katseiden kääntäjät valmiina hommiin. Lammas, kameli ja hevonen samassa paketissa… vai onko sittenkään? Alpakat ovat ainutlaatuisia ja herkkiä eläimiä. Et voi mennä niiden luokse, mutta kesyt alpakkamme tulevat sinun luoksesi ja niiden uljasta ulkomuotoa voisi ihailla vaikka koko päivän. Herkut sujahtavat nopeasti kämmeneltä uteliaasti hamuilevien huulten väliin ja vessahädän iskiessä tarpeet tehdään sovittuun paikkaan. Silityksestä ja kosketuksesta alpakat eivät kuitenkaan piittaa.

BRAHMAT JA SILKIT

Kanat

Brahma- ja silkkikanat vierailevat 3-4 kanan porukoissa. Hilma ja Petronella ovat jo tottuneita sylikanoja. Sen sijaan nuorempi polvi tyytyy vierailuilla nokkimaan herkkupaloja kädestä ja etsimään aarteita maasta. Onpas jokus jokunen kana munankin pyöräyttänyt vierailun päätteeksi.

Alfons ja Töpö

Puput

Pehmeät turkit ja nuuskuttavat nenät. Puput ovat lasten, ja miksei aikuistenkin, takuuvarmat suosikit.  Alfons pörröinen angorakani ja Töpö vauhdikas hurmuri.

Red Bull & Lucky Luke

Villalaamat

Villalaamat Redi ja Luke ovat takuuvarmat katseenkääntäjät. Pikku-Luke tulee siliteltäväksi, Redi taas on herkkujen perään.